Ensembles

Speelgroep

De speelgroep van Huismuziek Krimpenerwaard bestaat uit 12 tot 14 personen, bestaande uit pianisten, cellist, blokfluittisten, dwarsfluittisten, klarinettist en hoboïst. Ons motto is samen op een leuke en ongedwongen manier muziek maken. Het maakt niet uit of je een beginnend of gevorderd musicus bent, jong of oud. Iedereen die enigszins met een instrument uit de voeten kan is van harte welkom. Wij houden de speelgroep met opzet klein zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. Een gezellige sfeer waarin je met anderen muziek maakt en kunt leren.

Professionele begeleiding

Huismuziek staat voor professionaliteit. Bewust kiezen we voor een professionele speelleider bij de speelgroep. Hij leidt niet alleen het 'geheel' in goede banen, maar helpt ook de musici individueel op weg. De speelgroep staat onder leiding van Imre Rolleman, uitvoerend en docerend fluitist, verbonden aan diverse orkesten en leider van diverse ensembles.

Repertoire & Projecten

Ons repertoire is heel afwisselend en spreekt daardoor een groot publiek aan. We spelen onder andere diverse wereldmuziekstukken en klassieke stukken, maar soms komt er ook een populair stuk op de lessenaar. Met elkaar zoeken we naar een leuk repertoire, de deelnemers kunnen suggesties voordragen.

Musici die niet structureel willen of kunnen deelnemen, kunnen besluiten projectmatig deel te nemen aan het voorjaarsproject van de speelgroep. Dit voorjaarsproject vindt plaats in de periode januari tot en met april en heeft elk jaar een ander thema. Eind april wordt het programma uitgevoerd voor publiek. Projectdeelnemers betalen een bijdrage voor dit voorjaarsproject.

In juni sluiten we het seizoen af met alle vaste deelnemers en hun partners/familie van Huismuziek Krimpenerwaard met een gezellige slotavond. Naast de deelnemers van de speelgroep sluiten hierbij dus ook de vaste deelnemers van onze ensembles aan.

Repetitie avonden

Wij repeteren (circa) tweewekelijks op de maandagavond van 20.00 - 22.00 uur. Vanaf 19.45 uur is er gelegenheid om al binnen te lopen en alles klaar te zetten. Tussendoor drinken we met elkaar een kopje koffie/thee om ook gezellig met elkaar bij te praten.

Contributie

Om deel te nemen aan de speelgroep betaal je de basiscontributie van € 25,- en de contributie voor de speelgroep van € 220,- (of naar evenredigheid bij latere aanmelding).

Onze locatie

Wij repeteren in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Het museum is gevestigd aan de IJsseldijk 312 in Krimpen aan den IJssel.

Belangstelling?

Wil je meer informatie of lid worden? Neem dan contact op met Sandra van Houdt, secretaris, huismuziekkrimpenerwaard@gmail.com

Ook mag je altijd een keer op één van de repetitieavonden binnenlopen. Wil je een keertje vrijblijvend mee spelen om het eens mee te maken? Dat kan altijd. Wij adviseren dan wel even vooraf contact op te nemen met Sandra, zodat evt. de bladmuziek toegestuurd kan worden.

Spelen in een ensemble

Speel je zelf al in een ensemble? Of wil je graag in een ensemble spelen? Wij hebben een interessant aanbod. Bij Huismuziek Krimpenerwaard kun je met een bestaand ensemble aansluiten of wij helpen je om een ensemble samen te stellen. Het ensemble bepaalt onderling hoe vaak je bij elkaar komt, of je (al dan niet incidenteel) professionele begeleiding wilt ontvangen en welke muziek je speelt. Maar daarnaast maak je wel gebruik van de mogelijkheden van Huismuziek Krimpenerwaard:

  • Begeleiding van de professionele speelgroepleider, hij adviseert jullie ensemble bijvoorbeeld 1x per kwartaal.
  • Deelname met het ensemble aan de samenspeelavonden of uitvoeringen, zodat je ook echt ergens naar toe kan werken.
  • Deelname tegen ledentarief aan het jaarlijkse voorjaarsproject.
  • Bij nieuw te vormen ensembles kan Huismuziek Krimpenerwaard een bijdrage leveren aan het werven van nieuwe mensen of brengt mensen samen die zich als belangstellende hebben opgegeven bij onze vereniging.
  • En bovenal... je ontmoet veel andere muziekliefhebbers!

Wil je meer weten over de mogelijkheden?
Stuur dan een e-mail naar:
huismuziekkrimpenerwaard@gmail.com.

Op dit moment zijn er twee ensembles actief:

  • Het Renaissance Blokfluit Consort
  • Zing nl.

Zing nl.

We zijn verheugd te melden, dat een nieuwe groep zich aangesloten heeft bij Huismuziek Krimpenerwaard: het koor Zing nl. Een docente Nederlands is samen met een koordirigente dit koor gestart met een groep vluchtelingen uit Krimpen aan den IJssel. Er is samenwerking met de bibliotheek in Krimpen aan den IJssel, waar de groep mag oefenen.

Wilt u er meer over weten of wilt u via de crowdfundingsactie van het koor een duit in het zakje doen, dan kunt u contact opnemen met onze penningmeester Erica Griffioen ercgriffioen@hetnet.nl

Renaissance Blokfluit Consort

In april 2010 is het Renaissance Blokfluit Consort van start gegaan. Met veel enthousiasme komen elke maand ervaren blokfluiters bij elkaar om met elkaar de mooiste stukken te spelen. En met succes!

Dag en frequentie

Het blokfluitconsort komt ongeveer 12 keer per seizoen op een zaterdagochtend bij elkaar om te spelen en te repeteren bij één van de leden thuis.

Kosten

De leden betalen de basisbijdrage van € 25,- per seizoen.

Leiding en repertoire

Het blokfluitconsort wordt geleid door Annet Müller. Repertoire zal vooral gericht zijn op oude, klassieke muziek. Zeer geschikt voor ervaren blokfluitisten.

Belangstelling?

Heeft u belangstelling? Stuur dan een e-mail naar huismuziekkrimpenerwaard@gmail.com. Je ontvangt dan alle informatie voor de volgende repetitie en de bladmuziek!

Maak een gratis website.