Terugblik seizoen 2020-2021

02-08-2021

We blikken terug op een veelbewogen jaar, zonder 'lijfelijke' repetities of uitvoeringen, maar wel met andere activiteiten. Daarnaast kijken we graag weer vooruit, al is het nog steeds met een slag om de arm.

In september waren we hoopvol van start gegaan, maar dat was van korte duur, want Corona was sterker dan wij. Het bestuur van Huismuziek Krimpenerwaard besloot dus om de repetities het hele seizoen 2020-2021 stil te leggen.

In plaats van de tweewekelijkse repetities hebben we een aantal zeer succesvolle Zoombijeenkomsten achter de rug. We vertelden in de vorige nieuwsbrief al over de uitgebreide toelichting van Imre Rolleman op 'Schilderijen van een Tentoonstelling' van Modest Moessorgski. Tijdens andere digitale bijeenkomsten presenteerde ieder van ons zijn of haar favoriete muziek, vertelde Jan Degenaar over muziek en schilderkunst en gaf Erica Griffioen een fotopresentatie over natuur en muziek. Ook besprak zij het boek 'Contrapunt' van Anna Enquist, met muzikale begeleiding van Imre. Jan van der Ent nam ons mee op een van zijn fietsreizen, waar hij passende muziek bij had gezocht, Jacques Verhagen heeft ons verteld over jazzmuziek en over improviseren en Jan Ensing leerde ons ons over de geschiedenis van de koormuziek en zijn rijke ervaring als koorlid.

Ook heeft ieder van ons 'Chanson Triste' van Tsjaikowski thuis opgenomen, waarna Imre alles onder elkaar gezet heeft met behulp van het programma Audacity. Een openbaring om onszelf als Speelgroep te horen!

De Slotavond was ook digitaal, met bijdragen die ieder van ons thuis opgenomen had. Anders dan anders, maar heel geslaagd.

Om iedereen een hart onder de riem te steken heeft het bestuur van Huismuziek een 'tassenactie' uitgevoerd: alle leden van Huismuziek ontvingen een katoenen muziektas, bedrukt met een grote G-sleutel of pianotoetsen. We wilden daarmee de onderlinge betrokkenheid nog eens benadrukken, na zo'n jaar op afstand.

Maak een gratis website.